Adventskalender Header

Advents kalender

1,5 uur

LET’S DO IT

Informatie over veilig werken:

Bij dit project worden diverse ger eedschappen gebruikt. Neem altijd je veiligheid in acht en gebruik de nodige beschermingsmiddelen.

 

Adventskalender YT Thumbnail BE-NL

Gereedschap & Materiaal

 • PARKSIDE® insteekzaag met rail met 2,5 mm zaagblad
 • PARKSIDE® tafelcirkelzaag
 • PARKSIDE® 20V accu-decoupeerzaag
 • PARKSIDE® 20V accu-schroefboormachine
 • PARKSIDE® 20V excentrische accu-schuurmachine
 • PARKSIDE® duimstok
 • Schuurblok en schuurpapier P 180
 • Potlood
 • PARKSIDE® hoekmaat
 • 1000 x 1000 x 18 mm berkenmultiplex
 • 600 x 300 x 2,5 mm berkentriplex
 • 4x universele schroeven met platte kop, 4 x 25 mm
Adventskalender Header

De volledige downloadinstructies vind je hier.

Schritt 1

Stap 1: Zagen & markeren

Snijd eerst de grote multiplexplaat in de lengte door en teken de twee driehoeken voor de dennenboom (A) en de horizontale markeringen voor de sleuven van de plankjes af. Zorg ervoor dat de markeringen afwisselend van de buitenste rechterrand van de plank naar de binnenrand van de linkerhelft van de driehoek en van de buitenste linkerrand naar de binnenrand van de rechterhelft van de driehoek lopen.

Aan het einde van de bouwhandleiding vind je het tekenraster met de maten.

Schritt 2

Stap 2: Zagen

Zaag vervolgens de sleuven uit met de insteekzaag. Zet hiervoor de rail precies tegen de markering en stel de zaagsnede in op de onderkant van de lijn.

Omdat het zaagblad rond is, ontstaan er kleine schuine vlakken aan de uiteinden van de sleuven. Zaag deze uit met de decoupeerzaag tot het eindpunt van de zaagsnede.

Zaag nu de dennenboom uit langs de buitenrand van de driehoek. Schuur vervolgens de randen met een schuurblok en schuurpapier.

Schritt 3

Stap 3: Poten construeren

Markeer vervolgens de driehoeken voor de poten (B) op de rest van de multiplexplaat en zaag ze uit. Verbind ze vervolgens met twee schroeven, zodat de uitsparingen die je in de volgende stap zaagt, op beide delen identiek zijn. Teken op de voorkant af wat er uitgezaagd moet worden (zie tekensjabloon) en zaag vervolgens de uitsparing uit.

Je vindt het hele tekenraster met maten op de laatste pagina.

TIP

Omdat het zaagblad rond is, zal het niet even diep door beide zijden van de driehoek zagen. Bepaal hiervoor het punt waar het zaagblad uit de tafel komt en plak dit punt met crêpeband op je tafelcirkelzaag af. Teken ook het eindpunt van je markering af op de driehoek, zodat je kunt zien waar het zaagblad op de bodem van de driehoek komt te zitten en stop vroegtijdig met zagen.

Zaag de zaagsnede vervolgens netjes uit met de decoupeerzaag.

Nu kun je de schroeven losdraaien en kijken of de dennenboom in de verbinding past. Schroef vervolgens beide pootdriehoeken (B) aan elkaar met een dwarsbalk (C) die ook gezaagd kan worden uit het reststuk multiplexplaat.

Gebruik vervolgens de excentrische schuurmachine om de potloodstrepen weg te schuren.

 

Schritt 4

Stap 4: Plankjes zagen

Het enige wat nu nog ontbreekt zijn kleine plankjes waar je de cadeautjes op kunt leggen. Zaag hiervoor met de tafelcirkelzaag stroken van 60 mm breed uit het dunne berkentriplex, die je daarna op de gewenste lengte kunt zagen.

TIP

Om te voorkomen dat het dunne berkentriplex scheurt, leg je er tijdens het zagen in de lengterichting een stuk afvalhout onder.

Nu hoef je alleen nog maar de plankjes te schuren en ze in de inkepingen van de dennenboom (A) te steken en je adventskalender is klaar!

We wensen je een fijne advents- en kersttijd!

Vind hier meer DIY-projecten om na te maken!

Een vrouw zaagt een deel van een boomstronk af met een kettingzaag

Dit doet PARKSIDE voor jou

De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs, een uitgebreid assortiment en eindeloze mogelijkheden: met PARKSIDE heb je alles in huis om elke klus te klaren.

Twee smartphones met uitzicht op de PARKSIDE app Apparaatoverzicht en het startscherm met Arnold Schwarzenegger

iOS of Android? Maakt niet uit!

De PARKSIDE app staat voor je klaar! Met behulp van deze app kan je je accu via Bluetooth® en je oplader via WLAN met elkaar verbinden en optimaal instellen voor jouw klus. Klaar om te verbinden?

10.000+ Downloads
Google Play Store BE-NL

Google, Android and Google Play are Trademarks of Google LLC.

App Store Apple BE-NL

Apple and the Apple logo are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries. App Store is a service mark of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries.