Would you like to switch to the English site?

Boormachines & accessoires  

Maximale boorprestaties gegarandeerd! Ontdek ons enorme assortiment van boormachines: van snoerloze hamerboren tot tafelboormachines en slagboormachines. Hier vind je de kracht en kwaliteit voor alles wat je nodig hebt voor precies boren en topresultaten. Accessoires zoals boorsets, boorstatieven en schroefbits kunnen tegelijkertijd worden besteld.

Categorieën

Home

Alles weergeven

Met wat boor je welk materiaal het beste?

Dat vertellen we je! Afhankelijk van welke boormachine je kiest, zijn er namelijk een aantal verschillen waarmee je rekening moet houden.

Een vrouw boort met een accuboormachine in de muur van een huis terwijl een oude man toekijkt
Haakse boormachine op batterijen boort gat voor een scharnier in de kast.

Haakse boormachine

Dankzij de compacte vorm is de haakse boormachine bijzonder flexibel. Met deze machine boor en schroef je gemakkelijk in hoeken, gaten en andere moeilijk bereikbare plaatsen. Bijvoorbeeld als je rekken bouwt of een precies gereedschap nodig hebt voor elektrische installaties.

Betonnen muur wordt bewerkt met sloophamer.

Sloophamer

Verwijder tegels, doorbreek wanden of verwijder vloeren: De sloophamer is het gereedschap bij uitstek voor harde materialen zoals beton of steen. Met de sterke slagkracht is hij geschikt voor sloop- en renovatiewerkzaamheden waarbij veel kracht nodig is.

Houten latten worden bewerkt met een accuboormachine.

Klopboormachine

Schakel eenvoudig tussen boren en schroeven! De klopboormachine levert krachtige prestaties voor uiteenlopende materialen van hout tot beton. Schilderijen ophangen, meubels in elkaar zetten of keukenkastjes aanbrengen. Modellen met accu geven je nog meer kabelloze vrijheid.

Zes tips voor optimaal boren

Niet ieder gat is hetzelfde! Haal het meeste uit je PARKSIDE Powertool en boor met deze tips precieze gaten in hout, metaal en steen.

Kies de juiste boor. Voor verschillende materialen zijn verschillende soorten boren en coatings nodig. Houtboren met scherpe punten zijn geschikt voor hout. Metaalboren met een hoge hardheid zijn geschikt voor metaal. Als je in metselwerk wilt boren, gebruik dan steenboren met hardmetalen punten. 

Check je oppervlak. Check de achterliggende structuur voordat je in muren of andere oppervlakken boort. Met een leidingzoeker kom je erachter of er stroomleidingen, waterleidingen of andere installaties achter het oppervlak zitten. Zo neem je het zekere voor het onzekere en voorkom je schade en letsel.

Stel het toerental correct in. Zo boor je efficiënt in het materiaal en maak je bijzonder zuivere gaten. In het algemeen geldt: hoe harder het materiaal, hoe lager het toerental moet zijn. De aanbevolen instellingen lees je in de handleiding van je PARKSIDE-boormachine.
 
Boor je boorgat voor. Voordat je begint te boren, helpt het om een zogenaamd “pilotgat” voor te boren. Het geleidt je boor en voorkomt dat hij wegglijdt. Om een pilotgat te boren, gebruik je eenvoudig een boor met een kleinere diameter. Bij bijzonder harde materialen zoals metaal of hardhout moet je altijd voorboren.

Let op de juiste boordiepte. Soms is het belangrijk dat boorgaten een bepaalde diepte hebben. Bijvoorbeeld als je wilt dat een plug precies past – of als je doorboren wilt voorkomen. Markeer eenvoudig de gewenste boordiepte op je boormachine of gebruik een zogenaamde diepteaanslag.
 
Verwijder het boorstof. Tijdens het boren – en daarna. Boorstof kan het zicht op het boorgat belemmeren en de boorprestaties beperken. Gebruik daarom een stofzuiger of een zuigapparaat. Beide helpen je ook na het boren. Verwijder vuil en stof uit het boorgat zodat schroeven en pluggen optimaal passen.

Je kunt het! Met boormachines en accessoires van PARKSIDE.

Twee smartphones met uitzicht op de PARKSIDE app Apparaatoverzicht en het startscherm met Arnold Schwarzenegger

iOS of Android? Maakt niet uit!

De PARKSIDE app staat voor je klaar! Met behulp van deze app kan je je accu via Bluetooth® en je oplader via WLAN met elkaar verbinden en optimaal instellen voor jouw klus. Klaar om te verbinden?

10.000+ Downloads
Google Play Store BE-NL

Google, Android and Google Play are Trademarks of Google LLC.

App Store Apple BE-NL

Apple and the Apple logo are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries. App Store is a service mark of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries.