Would you like to switch to the English site?

Een groen met rode heggenschaar op een houten tafel

Tuinscharen & takkenscharen

Met deze tools heb je je groene koninkrijk helemaal onder controle. Van snoeischaren tot krachtige takkenscharen: hier koop je de juiste gereedschappen om je planten, hagen en bomen in topvorm te houden. Van nauwkeurig snoeien op het balkon – tot uitgebreide boomverzorging in de tuin. Maak een succes van jouw project!

Categorieën

Home

Alles weergeven

Onze top 3 voor een prachtige tuin

Bomen, heggen, gras en struiken: In de tuin valt er veel te snijden en knippen! Ontdek nu de sterke punten van elke schaar.

Man met accu-heggenschaar voor dichtbegroeide heg.
Snoeischaren liggen op takken in kruiwagen.

Takkenschaar

Krachtig knippen – voor dikke takken. Met zijn lange, robuuste handvatten en scherpe messen knipt de takkenschaar moeiteloos door dik hout. Deze is ideaal voor het verzorgen en knippen van bomen. Door de hefboomwerking wordt de belasting op de handen gereduceerd.

Man werkt aan heg met heggenschaar met lange steel.

Heggenschaar

Breng heggen, struiken en heesters snel en gemakkelijk in vorm. De heggenschaar heeft lange, gekartelde messen. Deze zorgen voor een gelijkmatige snede langs het plantoppervlak. Met je eigen kracht – of een krachtige accu.

De heg wordt geknipt met een accugrasschaar.

Gras- en struikscharen

Klein, handig en precies: de gras- en struikscharen zijn meesters in het fijne werk. Gebruik deze om grasranden langs je bedden te trimmen of om kleine takken, scheuten en plukjes gras in te korten. Met de smalle bladen bereikt hij zelfs moeilijk bereikbare plekken.

Het juiste snoeiwerk voor gezonde planten

Bij het snoeien van planten gaat het niet alleen om het uiterlijk. Met een beetje knowhow bevorder je ook de gezondheid en groei van je planten. Wij laten zien hoe dat gaat!
 
Kies eerst het juiste gereedschap voor je plannen. Een scherpe tuinschaar is geschikt voor het knippen van kleinere takken en bloemstelen. Een takkenschaar gebruik je voor dikkere takken. Een heggenschaar is ideaal voor het knippen van heggen, struiken en heesters. Voor het fijne werk gebruik je een gras- of struikschaar. Zorg er altijd voor dat je gereedschap scherp en schoon is. Zo zorg je voor zuiver knipwerk waarbij je planten niet beschadigen.

Is het gereedschap klaar? Dan gaat het nu om de juiste kniptechniek. Knip altijd in een gelijkmatige hoek om het weefsel van de plant niet te pletten of te scheuren. Twijgen en takken knip je in een hoek die de natuurlijke loop van de plant respecteert. Knip niet te dicht bij de stam of de hoofdnerf. Bloemen en vaste planten knip je boven een bladknobbel of zijscheut. Zo bevorder je een gezonde groei.
 
Ook al snijd je nog zo voorzichtig, ieder snede betekent ook dat je je plant verwond. Zorg er daarom voor dat je je planten na het snoeien de juiste verzorging geeft. Zo ondersteun je het genezingsproces. Verwijder eerst afgeknipte takken en bladeren om de verspreiding van ziektes te voorkomen. Voor grotere sneden, vooral van bomen of struiken, kun je de snijwonden behandelen met een wondsluitingsmiddel. Op deze manier kunnen ongedierte en ziektekiemen niet binnendringen. Geef je planten na het snoeien voldoende water en bemest ze als dat nodig is. Zo heb je nog lang plezier van je planten!

Klaar voor de start? Dan vind je bij PARKSIDE praktische tuinscharen en takkenscharen om je tuin in topvorm te krijgen.

Twee smartphones met uitzicht op de PARKSIDE app Apparaatoverzicht en het startscherm met Arnold Schwarzenegger

iOS of Android? Maakt niet uit!

De PARKSIDE app staat voor je klaar! Met behulp van deze app kan je je accu via Bluetooth® en je oplader via WLAN met elkaar verbinden en optimaal instellen voor jouw klus. Klaar om te verbinden?

10.000+ Downloads
Google Play Store BE-NL

Google, Android and Google Play are Trademarks of Google LLC.

App Store Apple BE-NL

Apple and the Apple logo are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries. App Store is a service mark of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries.