Would you like to switch to the English site?

Een vrouw besproeit haar tuin met een tuinslang

Tuinbewatering

Bewateringssystemen, slangen, sproeiers en meer: Laat de ideeën maar komen en ontdek hier alles wat je nodig hebt voor de optimale verzorging van je tuin. Hoogwaardig gereedschap en slimme oplossingen maken de waterverzorging eenvoudig en efficiënt. Voor kleine tuinen, grotere tuinen of paradijstuinen. 

Categorieën

Home

Alles weergeven

Onze beste producten voor de bewatering

Van slang tot sproeier: PARKSIDE maakt het gemakkelijk om je tuin te bewateren. Maar welke tool is geschikt voor welke klus?

Het bloembed wordt besproeid met een tuinslang.
Tuinslang met slangenwagen op houten terras.

Tuinslang

De allrounder onder de watergevers! De tuinslang is geschikt voor bloembedden, moestuinen, struiken en bloempotten. Dankzij verschillende lengtes en diameters kun je de waterstroom aanpassen aan de behoeften van je planten. Sproeiers en opzetstukken variëren de straal – van zachte sproeinevel tot een krachtige regenbui.

Elektrische waterpomp in beplant bed.

Waterpomp

Een waterpomp gebruik je als je grotere hoeveelheden water nodig hebt. Bijvoorbeeld om een zwembad of vijver te vullen – of water uit putten of regenwatertanks te gebruiken. Bij de aanschaf let je altijd op de pompcapaciteit en de druksterkte, afhankelijk van je plannen.

Gazonsproeier met slang besproeit groen gazon.

Gazonsproeier

Wil je grotere gazons gelijkmatig besproeien? Dan is een gazonsproeier jouw tool bij uitstek. Afhankelijk van het type sproeier beregen je daarmee rechthoekige of cirkelvormige vlakken in 360°. Nevelsproeiers zorgen voor een fijne nevel en zijn perfect voor jonge en gevoelige planten. Een Irrigatiecomputer helpt je om regelmatig te bewateren en water te besparen.

Meer informatie over de ECO LINE-watercomputer

Mogen we jullie voorstellen: de PARKSIDE ECO LINE - onze nieuwe productlijn gemaakt van gerecycled materiaal. De producten uit de PARKSIDE ECO LINE bestaan uit meer dan 55% verpakkingsafval. Bovendien worden er bewust minder soorten materiaal gebruikt om waardevolle grondstoffen te sparen.

Links op de foto houdt een vrouw een tuinsproeier vast en rechts op de foto staat een PARKSIDE besproeiingscomputer.
Twee smartphones met uitzicht op de PARKSIDE app Apparaatoverzicht en het startscherm met Arnold Schwarzenegger

iOS of Android? Maakt niet uit!

De PARKSIDE app staat voor je klaar! Met behulp van deze app kan je je accu via Bluetooth® en je oplader via WLAN met elkaar verbinden en optimaal instellen voor jouw klus. Klaar om te verbinden?

10.000+ Downloads
Google Play Store BE-NL

Google, Android and Google Play are Trademarks of Google LLC.

App Store Apple BE-NL

Apple and the Apple logo are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries. App Store is a service mark of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries.

Correct bewateren in drie stappen

Correct bewateren is niet alleen belangrijk voor de groei en gezondheid van je planten. Door op een paar dingen te letten bespaar je veel water. Hier kom je te weten hoe dat gaat!

Voordat je begint met het besproeien van je planten is het belangrijk om hun waterbehoefte te kennen. Informeer naar de hoeveelheid water die je planten nodig hebben en hoe vaak ze water nodig hebben. Sommige planten geven de voorkeur aan drogere omstandigheden, terwijl anderen regelmatig een vochtige grond nodig hebben. Let ook op het weer en het seizoen. Afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid kan de waterbehoefte variëren.

Welke gietmethode je kiest heeft een grote invloed op de gezondheid van je planten en de gebruikte hoeveelheid water. In plaats van oppervlakkig te gieten, is het beter het water doelgericht naar de wortels brengen. Gebruik een gieter of slang met sproeikop om het water direct op de kluit te richten. Mulch de grond met organisch materiaal zoals boomschors om vocht vast te houden en de groei van onkruid te remmen. Zo verminder je de verdamping van water – en laat je je planten optimaal profiteren van de bewatering.

Waterbesparende bewatering is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor je portemonnee. Gebruik regenwater in plaats van kostbaar drinkwater. Installeer druppelslangen of een druppelirrigatiesysteem. Ze geven het water direct af aan de wortels en houden het waterverlies zo laag mogelijk. Met een Irrigatiecomputer kun je de bewateringstijden regelen en overbewatering voorkomen. Giet altijd vroeg in de ochtend of laat in de avond als de temperaturen koeler zijn. Zo gaat er minder water verloren door verdamping.

Op weg naar de juiste bewatering! Alles wat je nodig hebt voor een efficiënte watervoorziening vind je in het grote PARKSIDE-assortiment voor tuinbewatering.