Wandgestaltung Header

Muurvormgeving

Duur: 5 uur (zonder droogtijd)

Beginnen maar!

Informatie over veilig werken:
Bij dit pr oject worden diverse ger eedschappen
gebruikt. Neem altijd je veiligheid in acht en
gebruik de nodige beschermingsmiddelen

Wandgestaltung YT Thumbnail BE-NL

Gereedschap & Materiaal

•    PARKSIDE® 20V accu-verfspuitpistool
•    PARKSIDE® 20V accu
•    PARKSIDE® hamer
•    PARKSIDE® potlood
•    PARKSIDE® mes
•    PARKSIDE® kwast
•    PARKSIDE® 10 cm verfroller
•    Duimstok
•    Liniaal

•    Dispersieverf in kleur naar keuze voor het motief
•    Dispersieverf wit (of andere basiskleur)
•    Schilderstape
•    Flexibele schilderstape
•    Maskeerpapier
•    PARKSIDE® afdekvlies
•    Verfbak
•    Spijkers
•    Touw

Wandgestaltung Header

 

De volledige downloadinstructies vind je hier

Schritt 1

Stap 1: Ruimte voorbereiden

Eerst moet je de ruimte voorbereiden. Dek de vloer af, bijvoorbeeld met schil- dersvlies, en plak dit vast met schilderstape.

Plak indien nodig ook kozijnen, radiatoren en ramen af.

Alvorens stopcontacten af te schroeven en af te plakken moet je ervoor zorgen dat je de zekeringen voor de betreffende ruimte uitschakelt.

 

Schritt 2

Stap 2: Motief tekenen

Als je ook voor het zonnemotief hebt gekozen, vind je aan het einde van de bouwinstructies een schets die je ter oriëntatie kunt gebruiken.

Markeer eerst het middelpunt van de zon. Markeer van daaruit 4 punten op een afstand van 30 cm waardoor je een cirkel (A, zie tekening) kunt tekenen met behulp van een spijker, een stuk touw en een potlood. Verleng het touw vervolgens met 6 cm en teken een tweede cirkel (B) buiten rond de eerste.

Voor de positie van de zonnestralen bind je een nieuw touw aan de spijker, dat minstens zo lang moet zijn als de helft van de diagonaal van je muur. Markeer eerst het middelpunt onderaan de bui- tenste cirkel (B). Maak vervolgens een markering vanaf dit punt, gelijkmatig naar links en rechts.

Neem nu het touw, span het over de punten en trek vanuit de buitenste cirkel (B) een lijn naar naar de vloer resp. naar buiten. Doe hetzelfde bij de bovenste helft van de cirkel (B).

Teken vervolgens de andere stralen, volgens hetzelfde principe, rond debuitenste cirkel (B).

Schritt 3

Stap 3: Motief afplakken

Plak nu het gebied tussen cirkel (A) en (B) af. Hiervoor kun je het beste flexibele schilderstape gebruiken.

Voor de ruimtes tussen de stralen, knip je maskeerpapier uit en plak je het met schilderstape vast langs de lijnen.

TIP: Om ervoor te zorgen dat er nergens onge- wenst verf terechtkomt, kun je het beste ook de aangrenzende plafond- en muuroppervlakken afplakken!

 

Schritt 4

Stap 4: Verven over taperanden

Voor extra strakke lijnen, verf je met de basiskleur van de muur over de randen van de tape. De verf verspreidt zich daardoor over de kleine onregelmatigheden van de muur en voorkomt zo dat de latere verflaag uitloopt.

Schritt 5

Stap 5: Magnetische verf aanbrengen

Omdat het midden van de zon magnetisch moet zijn, schilder je het gewenste gebied eerst met een beschilderbare magnetische verf. Neem daarbij de droogtijden van de fabrikant in acht.

Schritt 6

Stap 6: Verf mengen

Bij het spuiten met het accu-verfspuitpistool moet je de verf eerst mengen tot de juiste viscositeit. Om te kijken waarmee je je verf kunt verdunnen, moet je de specificaties van de fabrikant lezen.

Tip: De juiste mengverhouding kun je bepalen met
de viscositeitsbeker die met het apparaat is meegeleverd. De verf is ideaal verdund wanneer deze in minder dan 70 DIN seconden door de beker loopt. Gedetailleerde instructies voor het verdunnen van de verf vind je in de gebruiksaanwijzing van je verfspuitpistool.

Giet het mengsel vervolgens in de verfcontainer van het spuitpistool en stel de spuitrichting in waarmee je wilt beginnen.
Kies de horizontale streep als je eerst van boven naar beneden wilt spuiten en de verticale streep als je eerst van links naar rechts wilt spuiten.

 

Schritt 7

Stap 7: Motief bespuiten

Nu kun je beginnen met spuiten. Let erop dat de afstand tussen het verfspuitpistool en de muur zo constant mogelijk blijft en dat je het pistool gelijkmatig beweegt.

Tip: Voor een zo gelijkmatig mogelijke verfdekking raden we aan om de verf kruisgewijs aan te brengen.
Dit betekent eerst van boven naar beneden spuiten, dan de spuitrichting veranderen en vervolgens de verf nog een keer van links naar rechts aanbrengen.

 

Schritt 8

Stap 8: Afplaktape aftrekken

Zodra alle oppervlakken zijn besproeid, kan de schilderstape worden verwijderd. Om te voorkomen dat de verf aan de randen afbladdert, dient deze nog vochtig te zijn. Begin met aftrekken bij de afgeplakte plekken die je als laatste hebt aangebracht om te voorkomen dat je meerdere oppervlakken tegelijk aftrekt.

En klaar is je eigen muurschildering!

 

Passende accessoires

Vind hier meer DIY-projecten om te kopiëren!

Een vrouw zaagt een deel van een boomstronk af met een kettingzaag

Dit doet PARKSIDE voor jou

De hoogste kwaliteit voor de laagste prijs, een uitgebreid assortiment en eindeloze mogelijkheden: met PARKSIDE heb je alles in huis om elke klus te klaren.

Twee smartphones met uitzicht op de PARKSIDE app Apparaatoverzicht en het startscherm met Arnold Schwarzenegger

iOS of Android? Maakt niet uit!

De PARKSIDE app staat voor je klaar! Met behulp van deze app kan je je accu via Bluetooth® en je oplader via WLAN met elkaar verbinden en optimaal instellen voor jouw klus. Klaar om te verbinden?

10.000+ Downloads
Google Play Store BE-NL

Google, Android and Google Play are Trademarks of Google LLC.

App Store Apple BE-NL

Apple and the Apple logo are trademarks of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries. App Store is a service mark of Apple Inc., registered in the U.S. and other countries.