Oudere man met witte baard en strohoed knielt met meisje op terras, omringd door planten en tuinaccessoires

De toekomst. Een klus voor ons allemaal.

Doe-het-zelven en tuinieren wordt nu nog groener! Ontdek producten PARKSIDE-producten die waardevolle grondstoffen besparen.

De ECO Line combineert doe-het-zelven met duurzaamheid

Onze producten van de serie PARKSIDE ECO LINE maken we voor meer dan 55% van verpakkingsafval. Om waardevolle grondstoffen te besparen, gebruiken we daarbij bewust minder verschillende materialen zoals minder zwarte kunststof en thermoplastisch rubber.
 

Vrouw staat voor een houten bloembak en plant kruiden
Een vrouw knipt een bladsteel van een boom met een handsnoeischaar.

Gecertificeerde productnormen

Close-up van een groen blad waarop waterdruppels parelen

Gegarandeerde kwaliteit

ECO LINE biedt jou betrouwbare kwaliteit, duurzaamheid en gebruiksvriendelijkheid. Elk product is gegarandeerd getest op weer- en vorst- en UV-bestendigheid. De prijs van ECO LINE-producten is hetzelfde als die van andere PARKSIDE-producten.

Een vrouw plant een struik munt in een houten verhoogd bed.

Minder grondstoffen, 100% PARKSIDE

Wij willen, dat ieder ECO LINE-product dezelfde kwaliteit biedt als reeds beproefde PARKSIDE-producten uit dezelfde categorie. Al onze producten controleren wij daarom volgens dezelfde strenge criteria en testen hun levensduur conform vastgestelde maatstaven. Aan de kwaliteit verandert voor jou dus niets. Met je keuze voor de ECO LINE help je ons echter, grondstoffen te reduceren en zet je in voor een duurzame productiecyclus.

Zicht op een dichtbegroeid, zonovergoten bos met het logo EUROPEAN GREEN AWARD WINNER 2023 erop

En de winnaar is: ECO LINE

Uitstekend! ECO LINE is winnaar* van de prestigieuze EUROPEAN GREEN AWARD 2023 en is erkend voor zijn ecologische kwaliteit en inzet voor een duurzame toekomst van Europa.

Gemaakt met gerecycled materiaal

ECO LINE maakt statements en geeft het assortiment een geheel nieuwe look. Neem gewoon direct een kijkje in onze onlineshop, een Lidl- of een Kaufland-filiaal bij jou in de buurt. Ons assortiment doe-het-zelf- en tuinartikelen van gerecyclede verpakkingsafval wordt steeds groter.

Op een houten tuintafel liggen een snoeischaar, een schop en een waterverdeler met slangaansluiting.

Van gerecyclede PreZero-kunststof

Onze inzet voor meer duurzaamheid gaat nog verder: PARKSIDE-producten bestaan uit gerecyclede kunststof van PreZero. Zo geven we oude verpakkingen van particuliere huishoudens een nieuw leven. Ontdek deze producten online of in een Lidl of Kaufland supermarkt bij jou in de buurt.

Een bloembak staat op een houten tuintafel naast kleipotten en houten kratten.

Minder plastic, gesloten kringlopen

 

Het PreZero-logo op bruin karton

PreZero

Op gebied van meer duurzaamheid hebben wij een gemeenschappelijk doel: samen met PreZero, de milieudivisie van de Schwarz Gruppe, geven we verpakkingen afkomstig van particuliere huishoudens een nieuw leven. Het resultaat zijn huishoud-, tuin- en doe-het-zelfproducten gemaakt van gerecyclede PreZero-kunststof.

Meer informatie: https://prezero-international.com/en

Het RESet PLASTIC logo op bruin karton

REset Plastic

Als onderdeel van de holistische plasticstrategie 'REset Plastic' zetten we ons in voor de visie 'Minder plastic - gesloten kringlopen'. Zo geven we plastic een nieuw leven en besparen grondstoffen. Dit doen we bijvoorbeeld door een slim design, preventie, recycling en verwijdering, maar ook door innovatie en voorlichting te geven over plastic. 

Dat is bovendien wat ons kenmerkt

Ook zijn onze PARKSIDE-textielproducten gecertificeerd en voldoen ze aan belangrijke kwaliteits- en productienormen.

Knielen met PARKSIDE kleding
COTTON Made in Africa

Cotton made in Africa

Het Initiatief zet zich in voor armoedebestrijding en milieubescherming in Afrika. Katoenboeren worden lokaal getraind in efficiënte en duurzame teeltmethoden. Ze helpt hen om betere oogsten te behalen en het milieu en hun gezondheid te beschermen.

Meer informatie op:
https://www.cottonmadeinafrica.org/massbalance
Een initiatief van de Aid by Trade Foundation.

GRS Logo

Global Recycled Standard (GRS)

Producten die zijn gecertificeerd volgens de Global Recycled Standard, bevatten gerecycled materiaal dat in elk stadium van de toeleveringsketen onafhankelijk is gecontroleerd, van bron tot eindproduct. Bovendien hebben de faciliteiten voldaan aan sociale, milieu- en chemische vereisten van de bron tot de uiteindelijke leverancier.

Meer informatie op:
https://textileexchange.org/recycled-claim-global-recycled-standard/

OEKO-TEX® Logo

OEKO-TEX®

De OEKO-TEX® STANDARD 100 is 's werelds bekendste onafhankelijke certificering voor allerlei textiel- en leerproducten die zijn getest op schadelijke stoffen. Dit keurmerk bevestigt dat een product is getest op meer dan 300 schadelijke stoffen en dus onschadelijk is voor de gezondheid.

Meer informatie op:
https://www.oeko-tex.com/en/apply-here/oeko-tex-standard-100

Tuinaccessoires liggen samen met een bloempot op een houten tuintafel.

Het kan nog beter!

Bij PARKSIDE werken we er voortdurend aan om ons assortiment uit te breiden met nog meer gecertificeerde alternatieven. Bijvoorbeeld door het gebruik van kostbare grondstoffen verder te verminderen en het aandeel gerecyclede materialen te vergroten.

Man gebruikt een boormachine op een houten planttafel

Ontdek onze DIY-projecten

Zin in een upcycling-avontuur? Bouw je eigen DIY-platentafel van pallets - een echte highlight en nuttige metgezel voor je (ECO LINE) tuinprojecten!

*In 2023 hebben de volgende ECO LINE artikelen een onderscheiding ontvangen: Dubbele schoffel, schep, plantenschepje, plantenschepje voor zaden, planter, plantvork, multifunctionele sproeier, tuinsproeier, bewateringscomputer met dubbele uitlaat, tuinsproeier met aansluitset, slangaftakset, waterverdeelset, slangaansluitingen (13 - 15 mm), slangaansluitingen (19 mm), cirkelsproeier, vierkant-sproeier.